Menu

Aanvang: vr 01 april 2022, 19:00 uur
Einde: ma 06 juni 2022, 20:00 uur

Amsterdam

https://www.operaballet.nl/de-nationale-opera/2021-2022/goud?gclid=CjwKCAjwrfCRBhAXEiwAnkmKmb6VpTpDMfu2N1_P5oigvCOfN-FVoh2kq7irkLP4MwtAKm1n2s7zlxoCZLEQAvD_BwE


Nienke Nasserian zal in december te zien zijn in de Kindervoorstelling GOUD, een co- productie van Opera Zuid en De Nationale Opera & Ballet.

INFO
Wil jij ook altijd meer? De nieuwste telefoon? Nog een trui? Of ben je gelukkiger zonder wensen? Deze eigentijdse kinderopera draait om een actueel thema: hebzucht. Een muzikaal sprookje voor kinderen én ouders.

Ook al zijn Jacob en zijn ouders arm, ze zijn wel gelukkig. Op een dag vangt Jacob een speciale vis. ‘Gooi me terug in de zee,’ zegt de vis. ‘Dan geef ik je alles wat je wenst.’ In een flits sieren gloednieuwe schoenen zijn voeten. Ook vader en moeder willen schoenen, een groot huis, mooie vakanties… Met elke nieuwe wens wordt Jacob ongelukkiger, worden de ouders ontevredener, wordt de vis dunner en dunner en de zee ruwer en ruwer – totdat een grote storm alles meevoert.

Componist Leonard Evers schreef Goud in 2012, op een libretto van Flora Verbrugge. Zij baseerden zich op een sprookje van de gebroeders Grimm. Evers componeerde spannende muziek op verschillende slagwerkinstrumenten, zoals een marimba, een vibrafoon, bekkens en trommels. Allemaal instrumenten die de geluiden van de zee en de vis verklanken. Een zangeres en een slagwerker spelen, zingen en musiceren en brengen het verhaal op het podium tot leven.

Wat is een normale wens en wat mateloze hebzucht? En welke gevolgen heeft onze hebzucht op de natuur? Serieuze vragen voor een kinderopera. Toch is Goud! niet zwaar op de hand. Humor, poëzie en muziek maken deze opera tot een avontuur voor jong en oud.

De opera duurt ongeveer één uur, zonder pauze en wordt in het Nederlands uitgevoerd.

Familie-opera (4+)

*De voorstellingen zullen plaatsvinden tussen 1 april t/m 11 april & met de andere cast vanaf 12 mei & 29 mei. Nienke Nasserian zal te zien zijn van 1 t/m 11 april en 6 juni.

Voor de juiste tijden, check de website van DNO.